Logo OAMGMAMR Caraș-Severin OAMGMAMR
Filiala Caraș-Severin

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România

IMAGINI - 1-OAMGMAMR Caraș-Severin
Anunț important:
.

EXERCITAREA PROFESIEI / Obținere aviz anual

OBȚINERE AVIZ ANUAL

 

Avizul anual pentru exercitarea profesiei se face anual şi este obligatorie pentru asistenţii care profesează pe teritoriul României.

Avizul anual se eliberează pe baza următoarelor documente:

1. Asigurarea de răspundere civilă pentru anul în curs la o valoare minimă a riscului asigurat după cum urmează:

a. pentru asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care exercită profesia în unităţi sanitare cu paturi, echivalentul în lei, la data încheierii contractului de asigurare, a sumei de 10.000 EURO;

b. pentru asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care îşi exercită profesia în unităţi de medicină primară, ambulatorii, cabinete medicale individuale, echivalentul în lei, la data încheierii contractului de asigurare, a sumei de 4.000 EURO;

c. asistenţii de farmacie care îşi exercită profesia, echivalentul în lei, la data încheierii contractului de asigurare, a sumei de 2.000 EURO.

2. Numărul de credite pe anul precedent, număr stabilit de Consiliul Naţional al O.A.M.G.M.A.M.R.

Persoanele care sunt în concediu de maternitate  au obligația de a achita cotizaţia pe perioada maternităţii, cotizaţie care se calculează 1% din salariul minim pe economie pe anul respectiv, dacă nu solicită suspendarea calității de membru, conform Hotărârii Consiliul Naţional al OAMGMAMR nr.31/06.12.2017.

Asistenţii medicali aflaţi în pensie şi care profesează trebuie să achite cotizaţia calculată 1% din salariul de încadrare pe anul respectiv.

Asistenţii care lucrează în sistemul sanitar privat vor aduce Raportul salariatului REVISAL de la locul de muncă cu salariul de încadrare pentru calcularea şi achitarea cotizaţiei de 1% din salariul de încadrare, pe anul în curs.